2018-01-25 08:00:39• hírek • Közlemény

Az ideiglenes határátkelők állandósítását szorgalmazta Turos Lóránd

Az RMDSZ szakbizottságának meghallgatásán vett részt kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke és Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnök asszony, ahol nem csak a kormányprogramról és a lehetséges együttműködésekről esett szó, hanem Szatmár megyét érintő kérdések is felmerültek.

Turos Lóránd, az RMDSZ Szatmár megyei szenátora az ideiglenes határátkelők problémájára hívta fel a kijelölt miniszterelnök asszony figyelmét.


„Jelenleg Szatmár megyében három ideiglenes határátkelő működik, melyek csak heti egy napon, pár órát üzemelnek. Ezen átkelőkhöz európai úniós támogatással felújított utak vezetnek, melyeket Románia schengeni csatlakozásának reményében modernizáltak. A csatlakozásra ugyan nagy valószínűséggel még sokat kell várni, viszont ezen ideiglenes átkelők állandó működtetését mihamarabb meg kell oldani” – szorgalmazta Turos.
 

Szatmár megye RMDSZ-es szenátora hangsúlyozta: a megye határátkelői zsúfoltak, az ingazók és az áthaladó forgalom szempontjából is fontos nemcsak a megye, de az ország számára is, hogy a meglévő ideiglenes határátkelőket állandó jelleggel lehessen használni.
 

A kijelölt miniszterelnök asszony azt ígérte, hogy a leendő belügyminiszterrel közösen Szatmár megyébe látogat, megnézik az említett pontokat és mindent megtesznek annak érdeképen, hogy ezen átkelők, vagy legalábbis egy részük állandó jelleggel az utazók rendelkezésére álljon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: